Tenniselleboog braces, snel herstel met hulpmiddelen

Tenniselleboog braces

Geschikt bij een Tenniselleboog, Golferselleboog (epicondylitits).

De STEP braces zijn een perfect hulpmiddel bij een tenniselleboog. Met een goede begeleiding door een STEP fysiotherapeut zijn tenniselleboogbandages een zeer waardevol hulpmiddel.

STEP braces  zijn er in verschillende soorten voor het gewone dagelijkse leven en voor werk- en sportsituaties waarbij de elleboog veel gebogen en gestrekt wordt. Met STEP braces  kan de bescherming van het natuurlijk herstel bij een tenniselleboog perfect worden gerealiseerd.

De AAEB (Anatomische Anti Epicondylitis Brace)

De essentie van de STEP braces, de AAEB (Anatomische Anti Epicondylitis Brace) is het drukelement tenniselleboog braces, de AAEB
dat door STEP is ontwikkeld. Dit drukelement onderdrukt de werking van de spier die de tenniselleboog veroorzaakt, exact op de juiste plaats, de spierbuik van de tenniselleboogspier. STEP zorgt daarnaast altijd voor scholing in veilig ellebooggebruik.

Zie daarvoor de passages hieronder, bij cursussen en boeken.

Rafys maakt de tenniselleboog braces in opdracht van STEP in diverse maten en kleuren en ook in design, stijlvolle modellen.

STEP tenniselleboog braces zijn verkrijgbaar bij  De BlessureWinkel.

 

 

Meer nuttige producten bij een tenniselleboog

Meer nuttige producten bij de tenniselleboog vindt u onder de link: epicondylitis, nuttige producten.

Vooral ook het trainen van veilig ellebooggebruik is van belang. Hiermee kan de tenniselleboogbandage weer overbodig worden gemaakt. Alleen bij STEP instructeurs kunnen deze trainingen worden gevolgd. STEP ontwikkelde daarvoor een speciale cursus veilig ellebooggebruik, digitale hulpmiddelen en een cursusboek, zie hieronder bij ‘cursusboek’.

Het Rafys Tenniselleboog ZelfZorgPakket bestaat uit een tenniselleboogbandage, een hot/coldpack en een fixatiehoesje voor de hot/cold pack. De fixatiehoezen zijn te verkrijgen in diverse kleuren en designs.

tenniselleboog braces en andere hulpmiddelen, hotcoldpack-kleintenniselleboog braces en andere hulpmiddelen, hocoldfixatiehoes-klein

De Rafys handspalk wordt geindiceerd bij een hardnekkige tennisarm. Deze spalk zorgt ervoor dat de drager de hand niet kan gebruiken om voorwerpen vast te pakken. Deze spalk wordt een aantal keren per dag ingezet om rust voor de tenniselleboog af te dwingen en zo het natuurlijk herstel te bevorderen. Tevens wordt de drager zich bewust van het vele gebruik van de arm en leert de drager om hand/arm tijdelijk anders te gebruiken. Dit artikel wordt alleen geadviseerd onder begeleiding van een STEP Instructeur.

epicondylitis_handspalk

De Rafys strekbeperker, elleboogbrace met kruisbanden, wordt ingezet als het strekken van de arm de meeste pijnklachten veroorzaakt bij de tennisarm/tenniselleboog. Ook geschikt voor het gebruik tijdens sportsituaties.

tenniselleboog braces, strekbeperker alleen met kruisbanden

De Rafys strekbeperker met metalen spalk, elleboogorthese, wordt ingezet als het strekken van de arm de meeste pijnklachten veroorzaakt bij de tennisarm/tenniselleboog. Een elleboogorthese in combinatie met kruisbanden remt het strekken beter af dan de Elleboogbrace met kruisbanden. Daarnaast hangt de arm minder in de kruisbanden en wordt het gewicht van de hangende arm beter verdeeld over de kruisbanden en de spalk. Niet geschikt voor het gebruik tijdens sportsituaties.

tenniselleboog braces, strekbeperker

Direct advies nodig?

Telefoon nr: 074 250 28 28
E-mail: step@step.nl
Of vul het contact formulier in.

STEP Groepsgewijze Preventie Cursussen voor bedrijven en instellingen

Lees meer over de Preventie cursussen van STEP Nederland met de link groepsgewijze preventie cursussen voor bedrijven.

STEP Individuele Snel Herstel Cursussen
voor particulieren, bedrijven en instellingen

Vaak wordt de rol van therapie en therapeut overschat en de eigen rol bij herstel en preventie onderschat. STEP maakt u duidelijk dat dit andersom moet zijn.

Bij alle  rugklachten, nekklachten, tennisellebogen en andere blessures en RSI geeft STEP Snel Herstel cursussen. Met STEP beschermende hulpmiddelen en ZelfZorgInstructies leert u men het herstel optimaal te beschermen en een Snel Herstel te realiseren en wat minstens zo belangrijk is, herhalingen van klachten te voorkomen.

Meer info over Snel Herstel cursussen  vindt u met de link: STEP Snel Herstel Cursussen